Tapahtumia v. 2020

Joulukahvit Petäjävedellä 7.12.

       

Korona sotki joukahvihetkemme, paikalla meitä oli vain neljä. Kuvissa Pirkko Lemmetty, Eeva Liisa Salmijärvi ja Sirkka Palola.

Joulukahvit Keuruulla 2.12.

  

Hallituksen kokous Keuruun Tavernassa 25.8.

Vuosikokous Keuruun kulttuuritalo Kimaran lämpiössä 12.2.

 Kokouksen alussa Matti Riihimäki ja Seppo Liimatainen esittivät runo- ja laulusikermän.

 Kuvat Raija Komonen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tapahtumia v. 2019

Joulukuun päiväkahvitapaamiset

Petäjävedellä

Kuvissa vasemmalta: Sinikka Aaltola, Arja Ferm, Eeva Liisa Salmijärvi. Irma-Liisa Särkkä, Sirkka Palola, Mirja Kokkila ja Pirkko Lemmetty

Keuruulla

Istumassa vasemmalta Eevi Toivonen, Raija Komonen, Sakari Moisio,Vuokko Harjula. Takana Leena Brotherus, Sisko Mikkilä ja Marjatta Fonselius.
 

23.10. olimme Jyväskylä Sinfonian päiväkonsertissa 

Konsertin jälkeen ruokailimme teatterilla ja siirryimme sitten Kirkkopuiston toiselle laidalle Jyväskylän taidemuseoon. Siellä tutustuimme oppaan johdolla kansainväliseen Graphica Creativa  -näyttelyyn. (kuvat Risto Jutila)

Vierailu Maatilamatkailu Kumpusessa Petäjävedellä 25.9.

Syksyn toimintamme alkoi kauniina syyspäivänä komeassa maalaistalon pihapiirissä. Jatkoimme vuoden teemalla "Ikääntyvien ruokailu". Miten saat haesta, kuhasta tai ahvenesta ruodottomia fileitä, siitä saimme asiantuntijan tekemänä oppia kädestä pitäen. Ja samat kalalajit olivat sitten monenlaisessa jalostuneessa muodossa tarjolla herkullisella lounaallamme emännän kertoessa luomu- ja lähiruoasta.  (Kuvat Yrjö Vakkilainen)

Kauko Kumpusen uistimeen oli tarttunut mm. komea yli seitsemän kiloinen hauki, jonka taitavaa filerointia pääsimme seuraamaan. 

 

Luontoretki Multian Palsakoskelle 15.5. 

 

13.3. Juhlistimme yhdistyksemme 10-vuotistaivalta Jyväskylä Sinfonian konsertissa ja  ruokailemalla ravintola Wanhassa Fredassa. Puheenjohtaja Eeva Liisa kertasi toimintamme vaiheita. Lopuksi joimme kakkukahvit.

ä

 

 

 

 

 

 

Vuosikokous Keuruulla 14.2.2019

Vuosikokouksen alussa esiintyi muusikko Ami Varjoranta esittäen Einari Vuorelan runoihin sävellettyjä lauluja. Puheenjohtajaksi vuosille 2019-2020 valittiin edelleen Eeva Liisa Salmijärvi, myös erovuoroiset hallituksen jäsenet valittiin edelleen. Kokouksen yhteydessä Eeva Liisa Salmijärvelle ojennettiin OSJ:n hallituksen myöntämä pöytästandaari kiitoksena pitkäaikaisesta ja ansiokkaasta työstä järjestön hyväksi

 

 

Tapahtumia v. 2018

     

   

      

Yhdistyksen joulumatinea pidettiin 10.12. Keuruulla Pappilan Pidoissa Einari Vuorelan runouden merkeissä. Tilaisuudessa Vuorela seuran puheenjohtaja Orvokki Vääriskoski valotti Vuorelan runoutta ja nuoret Hilda Syrjä ja Alfred Häkkinen esittivät hänen runoihinsa sävellettyjä lauluja ja joululauluja. Lisäksi yhdistyksemme jäsen Pauno Pienimäki jakoi muistojaan runoilijasta. Tilaisuuden kruunasi vielä maittva pappilan joululounas.

 

 

 

 

 

 

 

Keski-Suomen senioriopettajien syyspäivät järjestettiin Jämsässä. Kuvissa petäjävetisiä senioriopettajia ja myös entisiä kollegoita.

 

 

  Yhdistyksen edustajina OSJ:n       koulutuspäiville Helsingissä 22.9.   Osallistuivat Mirja Kokkila, Eeva Liisa   Salmijärvi ja Raija Komonen.

 

 

 

 

 

Toukokuussa vierailimme Keuruun Ekokylässä

    

 

 

 

                                          

 

 

 

 

 

 

Yhdistyksen vuosikokous pidettiin 15.2. Keuruun kulttuuritalon lämpiössä. Hallituksen erovuoroiset jäsenet valittiin edelleen v. 2018-19. Yhdistyksen edustaja OSJ:n vuosikokouksessa on Leena Brotherus. Yhdistys ei edelleenkään kanna jäsenmaksua.

Kulttuuritalossa oli parhaillaan jäsenemme Sisko Mikkilän taidenäyttely.

Hallituksen kevätkokous 7.5.

Kokouksessa suunniteltiin mm. syyskauden ohjelmaa, josta ennakkotiedot jäsentiedotteet-sivulla

Tapahtumia v. 2017

Suomi 100 - tapahtuma 28.11. teemalla Kirjasto - kansankirjastosta kuntalaisen olohuoneeksi yhdessä Petäjäveden kansallisten senioreiden kanssa2

 
Nostimme maljan 100-vuotiaalle isänmaalle


Kirjastonhoitaja Heli Laitinen esitteli nykykirjastoa

Irma-Liisa Särkkä piti esitelmän Petäjäveden kirjaston alkuvaiheista

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tilaisuudessa jaettiin OSJ:n myöntämät pronssiset ansiomerkit Yrjö Vakkilaiselle, Pirkko Lemmetylle, Sirkka Rahikkalalle ja Pauno Pienimäelle.

 

4.10. olimme Jyväskylä sinfonian päiväkonsertissa ja sen jälkeen tutustuimme Kuokkalan kartanoon. Siellä nautimme makoisat päiväkahvit omenapiirakan kera. Kuvat Risto Jutila.

Kartanossa nautimme makoisat päiväkahvit omenapiirakan ker

 

Luonnonpäivän retkellä Pyhä-Häkin kansallispuistossa 26.8.2017

Yhdistyksemme jäsenillä oli ilo osallistua Jyvässeudun senioriopettajien järjestämälle luontopäivän retkelle Saarijärven Pyhä-Häkin kansallispuistoon. Koiviston kylätalolla odotti perinneruoka, keitetyt perunat ja maukas tirripaisti. Iso sali oli täynnä ruokailijoita. Se oli hauska näky. Letut tarjoiltiin päreeltä. Puistoon oli saapunut monta linja-autoa ja pitkä jono henkilöautoja. Lähdimme oitis vaeltamaan kohti esiintymislaavua. Valitettavasti pitkospuut olivat huonokuntoiset ja myös sateen liukastamat, joten maiseman ihastelu oli jalkojen tarkkailua. Kun pääsimme polulle, oli se kovin kivinen ja puunjuurinen. Kuorojen laulusta kyllä matkalla nautiskelimme. Perillä laavulla oli iso kuorojen konsertti ja myös yleisö sai laulaa. Kaiken kaikkiaan päivän reissu oli aika haastava, mutta raitista ilmaa ja iloista seurustelua oli yllin kyllin. Kiitos järjestäjille ja osallistujille!

Jyväskylän Vesilinnassa konserttikahvilla

Liity jäseneksi

Jäseneksi voi liittyä jokainen eläkkeellä oleva opetusalalla toiminut henkilö. Jokainen jäsen kuuluu johonkin OSJ: n paikallisyhdistykseen ja paikallisyhdistyksen kautta valtakunnalliseen järjestöön.

Liity tästä »

Tutustu tästä
jäsenetuihimme »


Liity jäseneksi

Jäseneksi voi liittyä jokainen eläkkeellä oleva opetusalalla toiminut henkilö. Jokainen jäsen kuuluu johonkin OSJ: n paikallisyhdistykseen ja paikallisyhdistyksen kautta valtakunnalliseen järjestöön.

Liity tästä »

Tutustu tästä
jäsenetuihimme »


 

 

 

Opetusalan Seniorijärjestö OSJ ry,
Undervisningssektorns Seniororganisation rf

Rautatieläisenkatu 6, 00520 Helsinki
020 748 9678 / 020 748 9736
toimisto(a)osj.fi

www.osj.fi

Toimisto on avoinna arkisin klo 9–15.

Toimiston numeroihin soitettaessa puheluiden hinnat ovat seuraavat:
soitettaessa kiinteän puhelin-verkon liittymästä 8,35 snt/puhelu + 6,55 snt/min
soitettaessa matka-viestinverkon liittymästä 8,35 snt/puhelu + 18,05 snt/min.